Múku a cestoviny v objeme 56 ton si doteraz prevzalo 1400 ľudí

05.10.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 5. októbra (TASR) - Vranovská samospráva zabezpečila v týchto dňoch pre oprávnených poberateľov na území mesta ďalšie dve etapy potravinovej pomoci. Samospráva v tejto súvislosti odovzdala 1400 dôchodcom a ľuďom v hmotnej núdzi 28 ton múky a rovnaké množstvo cestovín.
Prvá etapa potravinovej pomoci odštartovala na území mesta 22. augusta a ďalšie dve kolá vydávania múky a cestovín sa podľa slov hovorkyne magistrátu Evy Mitaľovej uskutočnili v dňoch 28. až 30. septembra.
\"Vzhľadom na to, že projekt potravinovej pomoci pokračuje do konca roka 2011, kancelária prvého kontaktu a terénni sociálni pracovníci aj naďalej prijímajú žiadosti od občanov, ktorí spĺňajú podmienky na poskytnutie tejto pomoci a doteraz ju nevyužili,\" doplnila hovorkyňa magistrátu.
Ako dodala, v zoznamoch mesta evidujú asi 200 ďalších žiadateľov, ktorých chcú zásobiť potravinami v nasledujúcom období. O termínoch ďalšieho poskytovania tejto pomoci bude radnica informovať verejnosť, až keď dostane múku a cestoviny od ich distribútorov.
 

Vyberte región